Återförsäljare av barnmöbler

Idag går det att hitta barnmöbler i många möbelbutiker, även om det inte gäller riktigt alla. Svenskt Tenn, som sägs vara en av Kanye Wests favoritbutiker, har t.ex. inga barnmöbler i sitt sortiment. Det kanske är förklarligt, med tanke på vad deras möbler kostar.

Allra vanligast är nämligen barnmöbler hos de kedjor som har något lägre priser. Som förälder är man troligen mer benägen att köpa en barnmöbel som inte är alltför dyr. Samtidigt finns en del designklassiker i barnversion, och en av de allra vanligaste barnstolarna i Sverige, danska Stokkes Tripp Trapp, är ganska dyr om den köps ny. Den stolen kan dock användas under flera år, eftersom det går att reglera sitthöjden. Dessutom är den eftertraktad på andrahandsmarknaden, vilket gör att man kan sälja den vidare när telningen eller telningarna har vuxit ur den. Detsamma gäller naturligtvis barnversioner av exempelvis makarna Eames’ stolar.

Ska man köpa flera barnmöbler på en gång bör man dock bege sig till en av de större möbelkedjorna. Det är framför allt två av dem som har ett stort urval av möbler och andra prylar som passar i barnens rum.

IKEA

Den småländska möbelgiganten, som har fått halva världen att byta ut sitt bohag med jämna mellanrum, behöver knappast någon presentation, och framför allt inte på svenska språket. Men det kan ändå vara värt att påminna om hur mycket saker för barn som finns att köpa på deras varuhus, och inte bara möbler.

Förutom barnstolar, låga skrivbord och sängar med plats för en ”grotta” eller lekhörna undertill har IKEA även saker som lekkök, dockskåp möblerade med miniversioner av sina egna möbler och fingerdockor i sortimentet.

MIO

Möblekedjan MIO har sitt huvudkontor i möbelstaden Tibro, och finns representerade på ett 60-tal platser i Sverige. En hel del av designen är lite vuxnare än IKEAs. Hos MIO hittar man bl.a. små väggskåp utformade som klassiska engelska telefonkiosker.