Att tänka på vid bostadsköp

Det finns massor att tänka på när det är dags att köpa bostad, inte minst det ekonomiska men också att vara säker på vad man är ute efter och vad som passar familjen. Oavsett om det är hus eller lägenhet som är aktuellt för familjen att köpa så finns det nyttiga tips att få.

Dags att köpa nytt hem? Kolla då in www.maklarhuset.se och kontakta dem för professionell hjälp inom de områden som intresserar. Men lite saker kan vara bra att veta redan innan dess. Som barnfamilj har man redan mycket att hålla reda på i vardagen, så om familjen letar efter en ny bostad blir det än mer att hålla reda på. Därför får ni här veta vad som är bra att tänka på när det är dags att köa bostad, allt för att ni ska hitta rätt snabbare och undvika vanliga fallgropar.

Budget, objekt och visningar

Till att börja med behöver familjen se över hur boendebudgeten ser ut. Vad har ni egentligen råd att köpa? Se även till att ordna ett lånelöfte. Steg två är sedan att stolpa upp vad vill ha för slags boende, skriver Boupplysningen. Vad är mycket viktigt och vad är mindre viktigt och kompromissbart. På så vis blir det lättare för er att sålla på bostadsmarknaden. Se till att planera noggrant de visningar som ni ska gå på, ställ mycket frågor och smält intryck efter alla visningar, lista för och nackdelar med respektive bostad.

”Se till att strukturera upp visningarna som du ska gå på – när de är, på vilka adresser och så vidare. Glöm inte mobilen för att anteckna och ta bilder – och för att hitta rätt med hjälp av karta”, tipsar Expressen.

Bostadens skick och förening

Annat som är mycket viktigt är att kontrollera bostadens och fastighetens skick. titta på ytter och innerväggar, leta efter sprickor, skador och annat. Finns det källare eller vind i et hus, kolla det noggrant. Se även till att ordentligt fråga varför de tidigare ägarna vill sälja. Anledningen till det kanske gör att ni inte vill köpa. Kolla även upp föreningen och dess ekonomi, om det är en lägenhet ni köper, tipsar Dagens Nyheter. Och om det är ett hus ni köper, kolla upp grannföreningar och vägförening.