Badrum är också barnrum

Vi skriver mycket om barnrummet här, men faktum är att även ett badrum på många sätt är ett barnrum. Det gäller bara att det är anpassat även för barn och säkert att använda även utan de vuxnas inblandning.

 

I badrummet kan badkarets varma vatten bli till ett stormande hav, tandborstningen till en lek och mammas sminkväska till det roligaste fyndet som någonsin gjorts. Dessutom finns det få som älskar att bada bland bubblor så mycket som barn, ett bubbelbadkar från Badspecialisten.se är en praktisk leksak som passar både vuxna och de mindre i familjen. Badrummet är med andra ord lika mycket ett barnrum som vilket annat rum. För barnen leker överallt.

 

Ett barnanpassat badrum ska vara praktiskt

Men vad gör ett badrum särskilt anpassat för barnfamiljen? Jo, bland annat måste det vara barnsäkert och praktiskt att använda. Något som tåls att tänka på är att införskaffa tandborstar i olika färger eller med olika motiv så att det inte uppstår förvirring, om du har fler barn än ett. En smidig barnpall att använda för tvättning av händer är alltid bra att ha, om du inte, ovanligt nog, har ett handfat i barnhöjd. Mer om detta går att läsa om i Vi i Villa.

 

För att få största möjliga förvaring på ett litet utrymme är lösningen att platsbygga hyllor och skåp, de får gärna ha kort djup och hög höjd för att ta så lite plats som möjligt. I en artikel i Sköna Hem går det att se en hel del exempel på hur du kan få till det bästa av en liten yta. Det finns allt som oftast en tom yta ovanför toalettstolen, den kan du använda till förvaring av allt från produkter till hud- och hårvård. Andra saker som är bra att ha till hands i ett badrum för barn är:

  • Badbalja
  • Blöjor
  • Potta
  • Halkskydd

Inte bara ska ett badrum vara praktiskt, det ska även vara tryggt. Om det finns starka mediciner som inte får förvaras åtkomligt för barn ska du helst låsa in dessa på en plats där inte små, nyfikna händer kommer åt. Dessutom ska du aldrig låta barnet bada utan övervakning, ett badrum ska vara en säker lekzon även när man tvättar sig. I Byggahus kommer ännu mer tips att lära sig av.