Barnsäkra hemmet

Har ni tidigare levt ett liv där det handlat om yta och att det ska vara så snyggt som möjligt? Ja, det är stor tid att tänka om och att göra det ordentligt. För när det kommer in ett litet barn i hemmet är de otroligt nyfikna och kan hitta på allt möjligt. Så, en lista på vad som bör åtgärdas är bra att skaffa sig och sedan bocka av så ni med största säkerhet kan känna er säkra på att hemmet är tryggt. Dock är det även bra att tänka på säkerhet i största allmänhet när ni ändå håller på. Då gäller det allt från att ha en bra brandvarnare till förvaring av värdepapper och annat av stor vikt. Kassaskåpdirekt.se är en bra sajt att surfa in på för att se om du finner någonting. Och gällande brandvarnare finner du enkla på matbutikerna som passar alldeles utmärkt. Men, låt oss nu gå tillbaka till listan med hur du ska barnsäkra hemmet.

Bra tips för ett säkrare hem

Vill du ge den största tryggheten finns det inget som heter att skydda för mycket när det kommer till ditt hem. Tänk på det. Vi tror att vi tänkt på allt, som exempelvis att alla uttag är säkra nu då alla uttagen måste vara petskyddade. Men, den lagen trädde i kraft 1994 så alla vägguttag tidigare är osäkrade.

  • Kolla alla vägguttag även om du byggt huset själv och egentligen vet att de är säkrade. Detta gäller även förlängningssladdar som kan vara en vanlig grej att missa. Om det är så att ni även har mängder av sladdar som ligger löst gäller det att ta hand om den då barn gillar att leka och det kan tyvärr vara så att isoleringen släpper och då skadar ditt barn.
  • Barnsäkra köket. Köket är en viktig del att kontrollera. Och här finns det mycket som lockar en liten bebis. Om det inte finns moderna skydd gäller det att kolla så det finns; vred- och luckspärr, kastrullskydd samt tippskydd. Att ha en grind som du kan sätta för kan vara en bra investering.
  • Förutom att säkra hemmet gäller det även att ni kollar leksakerna så de inte är farliga. Både gällande lösa delar samt kemikalier.