Dags att inreda i nya hemmet?

Många som byter bostad tar med sig allt från sitt gamla hem och inreder nästan i identisk stil med den man hade tidigare. Dock är en ny bostad en möjlighet att äntligen få lite förändring i sin tillvaro och om man dessutom bygger en nyproduktion kanske det inte är så roligt att sedan inreda med soffan man köpte 1994 på loppis?

224227-paint-and-cansNär man precis flyttat till en ny bostad är det mycket som behöver ordnas och innan man sätter igång med att slänga in möbel efter möbel kan det vara bra att ta ett steg tillbaka och verkligen fundera över hur man vill ha det. Ett tips för dem som bygger helt nya bostäder är att börja med att måla väggarna vita istället för att tapetsera och sedan när man gjort sig en helhetsbild av hur man vill att hemmet ska se ut så kan man därefter slänga på med färg eller fästa roliga tapeter. Dock ska man alltid se till att ens väggar och möbler passar ihop med varandra för det är väl ingen som vill bo i ett missmatchat hem?

Att inreda med en budget

Alla som flyttar till ett nytt hem kanske inte har den finansiella möjligheten att införskaffa en helt ny inredning och måste istället försöka inreda med de möbler man redan har. Ett hett tips är att se över vilka material ens möbler har och sedan pröva att måla om dem i snygga färger. Billig målarfärg kan man enkelt köpa i byggvaruhandeln och ett tu tre så känns möblerna som sprillans nya. Vidare kan man fortsätta att gå i samma fixa-själv-anda och låta sig inspireras av de olika Gör-det-själv-programmen som brukar visas under sommaren och kanske spika upp en egengjord hatthylla eller kanske bygga en egen sängavel av överblivet virke a la Martin Timell i Äntligen hemma.

Nedan ser du Nyhetsmorgons egna inredare Isabelle visa hur man snabbt och enkelt bygger en sänggavel av en träskiva, lite vadd och lite tyg.