Ett tryggt hem för barn

Det är mycket som förändras när man skaffar barn, och plötsligt kan man inse att ens hem inte alls är tillräckligt tryggt och bra för att du ska kunna känna dig helt lugn under dagens och nattens lopp. Här är tips på hur du får ditt hem att kännas tryggare, både för dig och för ditt barn! 

Tyvärr så görs många hem inte med barn i åtanke, vilket vi kan läsa i den här artikeln från Sydsvenskan. Därför måste man ofta själv ta tag i hemmet och ta ansvar för att det ska bli säkert för ett barn, för det sista man vill är ju att ens barn ska komma till skada för att det fanns delar av hemmet som var osäkra ur ett barnperspektiv. Det första man kan göra för tryggheten och nattfriden både för sig själv och för barnet är att se till att ha ett riktigt bra hemlarm, för inget är ju mer skrämmande än att någon bryter sig in i ens hem när man sover. Ett exempel är Sector Alarm hemlarm som är enkelt att installera och ger en stor trygghet till hela hushållet.

Sedan kommer det till de olika rummen och delarna av hemmet som ska säkras. I videon ovan får du bra tips på hur du kan göra köket lite mer barnsäkert, för det är ju verkligen en av de platser där det finns flest varma, vassa och farliga saker att göra illa sig på, så där gäller det att göra saker och ting säkra för små klumpiga fingrar. Trappor är också en av de platser där barn kan råka illa ut, men med en bra barngrind så blir det mycket säkrare. I badrummet är det bra att lägga in halkskydd på golv som lätt blir hala, eller i dusch/badkar för den delen. Genom att se på hemmet med nya glasögon kan man hitta många säkerhetshål och täppa igen dem innan det blir ett problem!