Flytt till Stockholm blir dyrt och trångt

Planerar du att flytta till Stockholm? Då kan det blir svårt, dyrt – och trångt. Det är nämligen ett rekordlågt bostadsutbud i Stockholm just nu och om du nu har tur att hitta en bostad för dig och din familj, får du vara beredd på att det inte direkt kommer finnas mycket yta över. 

De bostäderna som finns är nämligen ofta just små och dyra, och om du nu vill ha större kommer priset snabbt att gå upp. Detta är ett problem för många och nog kan det fungera att bo trångt och dyrt ett litet tag (det finns ju små minilager att förvara saker som inte får plats i lägenheten i väntan på större bostad) men i längden är det inte hållbart.

46 % färre bostäder

Det rekordlåga bostadsutbudet i Stockholm har man skrivit om i en artikel från Affärsvärlden och där STHLMmenar man på att det under vecka tio var 46 procent färre radhus och villor i Stockholm jämfört med 212. Att det är dåligt med bostäder i Stockholm är ju dock ingenting nytt, det har varit lågt länge. Men nu verkar det alltså ha nått en ny bottennivå. Men det finns ljus för den som kan vänta (och som har tur). Det ska nämligen byggas 6000 nya bostäder på Årstafältet och de beräknas vara klara 2020. Tanken är att det på Årstafältet ska bo 10 000 människor och att det även ska finnas idrottsytor, lekplatser, restauranger med mera. Det ska helt enkelt bli ett nytt litet samhälle.

Har du dock inte möjlighet att vänta med din Stockholmsflytt tills 2020 är bäst chans för bostad för familjen att handla en bostadsrätt i förorten. Det finns mycket bra lägenheter som du kan handla för under 3 miljoner och nog låter det som mycket pengar men är ni två vuxna (heltidsarbetande) som delar på utgifterna går det mest troligt vägen. Mer information om vilka bostäder ni kan titta på hittar ni i DN.se/bostad

.