Många barn i liten bostad

Allting kan inte planeras, och många som blir föräldrar har inte heller planerat sina barns ankomst till jorden. Oavsett om det är första eller femte barnet kan det här innebär problematik för familjen, om man inte hinner eller kan ordna en tillräckligt stor bostad. Att bo trångt behöver dock inte vara en katastrof, och det finns möjlighet att göra hemmet lite mer beboeligt genom att inreda smart.

Inred smart

För att underlätta för er som hamnar i en sådan situation där det hemmet blir trångt, kommer här några smarta lösningar vilka kan underlätta för dig och för din familj:

  • Bygg på höjden. Många utnyttjar inte det faktum att det är långt upp till taket. Genom att utnyttja väggarna kan man lösa mycket av förvaringen. Det finns mängder av ytor som man inte tänker på, och en hylla som är mer hög en bred är bra mycket mer praktisk. Man kan också ha hyllor på längden långt upp för diverse saker. Då lyfter man saker som annars skulle ta och ta plats, och det blir lättare att få plats med annat.
  • Om barnen kanske måste dela rum, men inte känner att det är någonting de vill göra är skärmväggar ett alternativ.Och det behöver inte vara dyra skärmväggar som köps på inredningsaffärer, utan enkla väggar kan fungera minst lika bra. Det här räcker för den barnen, som oftast klarar sig med bara tanken att kunna gå undan lite bakom en vägg. Se på andra ställen för billiga alternativ, du kan till exempelvis hitta skärmväggar från S-line office som fokuserar på kontorsinredning – men dessa fungerar minst lika bra i hemmet.
  • Barnens sovrum kan också ge mer utrymme om man bygger under sängen. Det är inte alls avancerat, utan man kan helt enkelt sätta upp skåp runt om sänggaveln, och använda en annars outnyttjad vägg. Att det finns utrymme under sängen är någonting många missar, men sänglådor kan användas för förvaring av allt från leksaker till sängkläder.
  • Våningsäng! Om barnen är tillräckligt gamla  för att kunna bo i samma rum är våningssäng ett jättebra alternativ. Även om det bara är ett barn som det handlar om kan ha en våningssäng, och då kan man använda utrymmet under sängen som arbetsyta eller lekyta.

Viktigaste saken att tänka på är att det går om man vill. Och höjden är som sagt en av de bättre sakerna att komma ihåg när man letar alternativa lösningar. Sen kan man också tänka på betsningen. Rummet känns större med rätt belysning, och som alla vet kan känslan göra att hela familjen mår bättre. Andra saker att tänka på är att använda skåp och kanske sätta krokar under. På så vis kan man hänga saker under skåpen, utan att det ser konstigt ut. Självklart kommer det vara jobbigt att bo så trångt, men det går. Och om man bor litet har man oftast en möjlighet att spara ihop pengar, så tids nog kommer ni säkerligen kunna bos större. Mer information om vad du kan göra för att hitta större ytor i en liten bostad med många boende kan ni hitta i denna artikel.