Mögel hemma gjorde henne sjuk

Att bo i ett hem där det finns mögel kan vara förödande för hälsan och göra en rikitigt sjuk och i vissa fall kan man lämnas med kroniska problem – det var just det som Karin i Stockholm råkade ut för.

Mögel i källaren, lägenheten eller på vinden kan göra att du blir sjuk och får fysiska symptom. Men om du inte vet varför du mår som du mår kan det vara svårt att bekämpa möglet i tid, och då riskerar du att drabbas av bestående men. Just det är vad Karin i Stockholm drabbats av. Under flera år bodde hon i en lägenhet som var full av dolt mögel som gjorde henne allt sjukare utan att läkarna fann några svar på orsaken till varför hon mådde som hon mådde. I stället blev hon kallad hypokondriker, men tillslut hon själv fram till att det var lägenheten hon bodde i som var boven i dramat – varje gång hon åkte bort mådde hon nämligen bättre, men så fort hon kom hem igen var karusellen i full gång.

Hennes sjukdom berodde enkom på mögel

När hon började söka svar på om sjukdomen hon kände av kunde bero på mögel hittade hon få svar i Sverige berättar hon för tidningen Allas, men i USA fanns mer information. Hon kom fram till att det som krävdes var en ordentlig mätning av lägenheten och tillsammans med hyresvärden kontaktades en expert. Denne expert kunde snabbt konstatera att det inte enbart handlade om fukt, och experten satte upp en mätningsapparat i vardagsrummet dit man stängde ventiler och dörrar – och tur var det. Mätningen slutade med ett 13 sidor långt protokoll listat med alla skadliga ämnen som fanns i inomhusluften. Man hittade även att möglet kom från källaren ursprungligen och hade spridit sig i hela byggnaden så pass att även hennes grannar var sjuka.

Frisk idag men har bestående men

Idag är Karin frisk, men hon har bestående men och är väldigt överkänslig mot mögel av olika slag. Hon reagerar direkt. Hon blir trött, får en brännande känsla i luftvägarna, huvudet gör ont, illamåendet kommer och hennes humör växlar till aggressivt och grinig på grund av tröttheten och likaså känner hon av magen. Likaså har hon utvecklat en kemisk intolerans, och tål inga parfymer eller parfymerade produkter.

Dolt mögel är svårt att hitta men synligt går att ta bort. Här är en video för dig som märker att du har synligt mögel hemma: