Skaffa barn?

Varför väntar man allt längre tid med att skaffa sitt första barn? Bland annat beror det på att man inte hittat rätt person att bilda familj med samt att man är orolig för världsläget.

Det är viktigt att ha bra luft hemma, eftersom dåligt vädrade utrymmen gör att vi känner oss trötta, dåsiga och instängda – något vi skrivit om tidigare. Till något annat, när vet man egentligen att man är redo för att skaffa barn?

Många väntar med att skaffa barn

I en artikel i MåBra går det att läsa om hur vi väntar allt längre med att skaffa barn enligt en ny undersökning. Och samtidigt som vi väntar så ökar efterfrågan kring att frysa ner ägg för framtida bruk. Varför vill så många vänta med att skaffa barn egentligen? Det hela har flera orsaker och anledningar, bland annat handlar det om att man inte hittat rätt person att skaffa barn och bilda familj med.

Juli månad är här – den månad då flest barn föds i Sverige. Men svenska förstagångsföräldrar blir allt äldre, något som kan påverka både barnets och föräldrarnas hälsa på många sätt – MåBra

I dag är genomsnittsåldern för svenska förstagångsföderskor 29 år, till skillnad från hur ung ålder det var på förstagångsföderskor för säg, 50 år sen. Det är kanske inte så konstigt att många väntar med att skaffa barn, en hel del vill ha hittat rätt partner och dessutom ha sin ekonomi relativt ordnad. De främsta anledningarna till att folk väntar med att bli gravida är att de inte hittat just rätt person att skaffa barn med, många väntar också för att de vill göra karriär först, en hel del oroar sig över världsläget och klimatförändringar, andra oroar sig för sin ekonomiska situation och en del tänker att de i stället kan frysa ned sina ägg för att senare i livet sätta in dem igen.