Studsmatta en kär favorit

Man ser dem i många trädgårdar, de stora studsmattorna med nät som barnen uppskattar så mycket. Det finns goda skäl att älska studsmattorna: barnen rör sig, utvecklar koordinationsförmåga och sin balans – dessutom är det ett perfekt ställe att samlas kring hos barn som inte känner varandra så väl än. Tänk på att ställa den på plan mark och att man inte får vara för många åt gången som hoppar.

 Funderar du på att skaffa studsmatta? Då finns det en del säkerhetsaspekter du ska ha i åtanke. Om du köper studsmatta från Trampolinspecialisten kan du spana in deras erbjudanden, de säljer bland annat Orbit som genomgått flera säkerhetstester och är en mycket populär variant.

Med säkerhetsnät minskar olyckorna

Studsmattorna har verkligen blivit en central del för många som har en bit tomt över. Det är ett bra samlingsnav för grannskapets alla barn. De avlägsna kusinerna som inte hälsar på så ofta knyter goda och roliga minnen tillsammans i den och till och med vuxna kan ta sig ett studs då och då! Det är inte bara villaägare som har fördelen att kunna ha en så rolig facilitet ute på gården, det går bra även i hyres- och bostadsrätter på innergården. Gå ihop en grupp människor och kolla om det finns stöd för att anlägga en sådan på er gård. Några föräldrar gick ihop för att köpa en studsmatta men hade gjort misstaget att placera den på kommunens mark. Se därför till vad det är för regler som gäller och hör med markägaren innan ni köper studsmattan.

Såhär kan du tänka när du ska använda den säkert:

  • Ställ den på plan mark
  • Hoppa inte fler än 2-3 åt gången
  • Låt studsmattan vara om den är blöt
  • Ha säkerhetsnät
  • Ingen mat i mattan!

I aftonbladet.se tipsar de också om att förankra studsmattan i marken. Annars kan man alltid gräva ner den, i så fall kan man googla anvisningar på hur man kan göra. Priserna på studsmattor varierar, men det kan vara en bra idé att inte tumma på kvaliteten! Välj en studsmatta med kraftigt säkerhetsnät och gärna en variant där duken täcker fjädrarna så att man inte kan fastna med armar och ben.