Tips inför köp av pool

Du kan få vardagslyx hemma i trädgården genom att skaffa pool, vilket är perfekt sätt för dig att kunna koppla av och umgås med familjen. Att köpa pool är ett stort steg och därför gäller det att se till att du har så mycket kunskap som möjligt för att kunna ta de rätta besluten.

Det är viktigt med att ha en bra pool för barnfamiljen och veta att barnen är säkra, vilket gör att du kan koppla av för att njuta av värmen, sol och bad. Här kommer några goda råd när du och din familj väl har bestämt er för att skaffa en pool hemma.

  • Välj rätt modell
  • Tänk på placeringen
  • Bygga själv?
  • Säkerheten är viktig

Välja modell

Du behöver fundera på vad poolen ska användas till: ska den funka för stoj och lek eller bara för att doppa dig när det blir för varmt. Det finns pooler för alla, i olika storlekar och prisklasser.

Placera poolen på rätt ställe

För att spara energi gäller det att placera poolen där det är mest sol. Dessutom bör du tänka på att inte ha stora träd runt om för dessa både skuggar och framför allt skräpar ner. När det är mörkt är det riktigt vackert att tända ljusen i poolen och det kan vara mysigt att se den från bostaden.

Bygga själv eller låta andra göra jobbet?

Du har faktiskt möjligheten att köpa färdiga poolpaket som har instruktioner som är mycket tydliga, vilket gör att du kan sänka dina kostnader. Annars kan du alltid anlita firmor som gör allt jobb och ser till att allting fungerar som det ska.

Glöm inte säkerheten

Enligt lag finns det vissa säkerhetsföreskrifter som måste uppfyllas i samband med en pool eller damm. Detta gäller allt som är djupare än 20 centimeter. I och för sig gäller detta bara fasta installationer, men var även uppmärksam på säkerheten när det gäller flyttbara pooler.

Framför allt ska du aldrig lämna barn ensamma vid poolen och när poolen inte används ska den ha ett överdrag av något slag som tål att du går på det. För fasta pooler behöver du ha ett staket runt om som är över 90 centimeter högt och som har en självstängande grind som inte barn kan öppna på egen hand. Detta var bara några av de krav som finns.